Президентът на Русия Владимир Путин подписа днес закон, с който

...
Президентът на Русия Владимир Путин подписа днес закон, с който
Коментари Харесай

Путин вдигна с пет години възрастта за запасна военна служба

Президентът на Русия Владимир Путин подписа през днешния ден закон, с който се покачва възрастовата граница за запасна военна работа, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Законът ще вдигне оптималната възраст за военна работа в запаса за всички чинове и типове войски с по пет години, гласи изказване в формалната интернет страница на държавното управление на Руската федерация.

Отсега нататък редови войници, матроси и сержанти могат да бъдат викани в ресурс до 55-годишна възраст. Възрастовият таван за офицери до чин капитан става 60 години, а по-висшите чинове би трябвало да бъдат подготвени да служат в мобилизационния запас до 65 години. Генералите могат да получат призовка за ресурс до 70-годишна възраст.

Законовата мярка идва на фона на войната на Русия в Украйна, която продължава към този момент 17 месеца. При частичната готовност, разпоредена от Путин през есента на предходната година, Русия изпрати публично 300 000 запасняци на фронта.

Мобилизацията на запаса осветли съществени дефекти в съветската армейска система - мнозина руснаци заобиколиха военната работа, като избягаха в чужбина.

Москва публично отхвърля желанието си да организира още една готовност, въпреки и специалисти да са на мнение, че нова вълна на военна тегоба е много евентуална, като се имат поради непрекъснатите проблеми на фронта, показва ДПА.

В същото време организацията заяви, че Русия възнамерява да вкара военно образование в учебните заведения под формата на уроци за боравене с оръжие и дронове за възпитаници от 15-годишна възраст нагоре. ДПА цитира специалисти от английското разузнаване и показва, че по този начин Москва има намерение да внедри враждебен дух в съветското общество.

Днешният разследващ отчет на министерството на защитата на Обединеното кралство цитира съветски политик, който афишира, че в часовете учениците в Русия ще се образоват " по какъв начин да организират разузнаване на терен " и да обезвреждат бойни дронове.

От 1 септември съветските възпитаници в 10 и 11 клас, т.е. най-после на междинното обучение, ще имат уроци по " образование за офанзива с щурмова пушка, за умения с ръчни гранати и за първа помощ на бойното поле ", се споделя още в отчета.

Британците считат, че задачата е не толкоз да се развият действителни бойни умения, едвам се сътвори " просвета на враждебен национализъм " измежду популацията на Русия. Независимо от всичко, включването на дроновете в образователната стратегия също по този начин приказва, че Русия " е припознала използването им в Украйна като резистентен съставен елемент на актуалната война ".

От нашествието на Русия в Украйна през февруари предходната година министерството на защитата на Англия разгласява ежедневна информация за хода на войната. Москва упреква Лондон в разпространяването на дезинформация.

Междувременно Ройтерс осведоми за изказване от през днешния ден пред РИА Новости на съветския министър на индустрията и търговията - Денис Мантуров, съгласно което в този момент Русия създава повече муниции за един месец, в сравнение с за цялата 2022 година

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР