Президентът на Русия Владимир Путин отправи ежегодното си послание към

...
Президентът на Русия Владимир Путин отправи ежегодното си послание към
Коментари Харесай

Путин иска референдум за промени в конституцията

Президентът на Русия Владимир Путин насочи годишното си обръщение към Федералното заседание. Според него обновяването и смяната на властта е значимо изискване за еволюция на обществото и постоянното развиване. Путин предложи провеждането на референдум за целия пакет от промени в конституцията.

 © БГНЕС
" Считам за належащо да се консолидират правилата на единна система на обществена власт в Конституцията и да се построи дейно взаимоотношение сред държавните и общинските органи ", сподели Путин.

В същото време президентът означи, че действителните пълномощия и благоприятни условия на локалното самоуправление „ би трябвало да се уголемяват и укрепват “.

Путин е склонен, че президентът на Русия не може да заема поста държавен глава повече от два поредни мандата. Той обаче изиска претендентите за високия пост да са живели в Русия не по-малко от 25 години, а не както се изискваше до момента 10 години. Също по този начин висшите длъжностни лица не могат да имат непознато поданство.

Руският президент счита, че е належащо усилване ролята на губернаторите и това да влезе в конституцията.

Президентът на Русия предложи на Държавната дума да се повери правото да утвърди кандидатурата на премиера и на цялото държавно управление, отбелязвайки, че президентът няма да има право да ги отхвърли.

В същото време Путин означи, че Русия би трябвало да остане президентска република - президентът би трябвало да резервира правото си да отстранява премиера и министрите.

Стопанинът на Кремъл прикани страните-основателки на Организация на обединените нации да дадат образец за премахване на предпоставките за нови войни и изрази готовността на Русия за съдействие в тази област.

По отношение на екологията Путин изисква оформянето на пълноценна система за еконаблюдение, настояща на територията на цялата страна.

Отбелязвайки, че междинната дълготрайност на живота в Русия е 73 година, което е с осем години повече, в сравнение с е било през 2000 година, Путин означи, че това се дължи на системата за опазване на здравето.

В обръщението си Путин обърна огромно внимание и на образованието с всичките съпътстващи го плюсове и минуси.
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР