Президентът на Русия Владимир Путин обяви началото на кампания по

...
Президентът на Русия Владимир Путин обяви началото на кампания по
Коментари Харесай

Путин: Нека пратим доброволци в Украйна

Президентът на Русия Владимир Путин разгласи началото на акция по изпращане на доброволци за войната в Украйна, предадоха РИА Новости и ТАСС, представени от съветската самостоятелна медия " Зона ".

" Ако видите, че има хора, които желаят да се причислят на доброволни начала и да оказват помощ на хората, живеещи в Донбас, би трябвало да им съдействате и да ги транспортирате до зоната на военни дейности ", заръча президентът на министъра на защитата Сергей Шойгу по време на съвещание на Съвета за сигурност.

Putin says Russia is going to recruit “volunteers” to fight against Ukraine and “help them make it to the combat zone.”

Sergei Shoigu, the defense minister, says the most “volunteers” are from the Middle East, where 16,000 people apparently want to fight for Donetsk and Luhansk.
— max seddon (@maxseddon)

Путин обоснова новата политика с решението на Запада да изпраща наемници в Украйна, което по думите му съставлява нарушаване на интернационалното право.

Шойгу разгласи, че е получил " голям брой заявки от доброволци от разнообразни страни, които биха желали да дойдат в Луганската и Донецката национални републики, с цел да вземат участие в това, което те считат за освободително придвижване. "

" Най-големият брой е от страните от Близкия изток: към този момент има повече от 16 000 заявки ", посочи министърът.

Президентът категорично предложи да се изпратят " доброволци от Близкия изток ". По-рано " Уолстрийт Джърнъл " заяви, че Русия " набира сирийци с умения във воденето на военни дейности в градски условия ", с цел да " превземе Киев с тяхна помощ ".

Сирийското издание Deirezzor24 разгласява известие за набиране на " доброволци " за период от шест месеца, които да бъдат изпратени в Украйна. За услугите си ще получават заплати от по 200-300 $, твърди медията.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР