Президентът на Русия Владимир Путин няма да говори по видеоконферентна

...
Президентът на Русия Владимир Путин няма да говори по видеоконферентна
Коментари Харесай

Путин няма да говори по видеоконферентна връзка пред лидерите на Г-20, Моди разочарован

Президентът на Русия Владимир Путин няма да приказва по видеоконферентна връзка пред водачите на Г-20, които ще имат среща на върха в края на актуалната седмица, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" Не, не е планувано той да прави видеообръщение ", съобщи в отговор на въпрос на публицисти представителят на Кмеръл Дмитрий Песков. " Цялата работа ще бъде свършена от министъра на външните работи Сергей Лавров ", добави той.

За втора поредна година Путин не отговори позитивно на поканата да съставлява Русия на Г-20. Срещата на върха тази година се организира в Индия в събота и неделя. Миналата година срещата на върха на Г-20 беше на остров Бали, в Индонезия.

Путин е обект на заповед за арест на Международния углавен съд, който го упреква във военни закононарушения поради депортирането на украински деца. Той изпрати Лавров да го съставлява и на срещата на върха на БРИКС през август в Южна Африка.

Същевременно от канцеларията на премиера на Индия Нарендра Моди споделиха, че той е разговарял по телефона с Путин и е изразил неразбирането си от това, че Путин е решил да не приказва по видеоконферентна връзка пред Г-20.

В срещата на върха в Индия няма да взе участие и президентът на Китай Си Дзинпин.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР