Президентът на Русия Владимир Путин нареди на руския министър на

...
Президентът на Русия Владимир Путин нареди на руския министър на
Коментари Харесай

За Рождество по Юлианския календар Путин спира огъня по цялата линия на съприкосновение

Президентът на Русия Владимир Путин подреди на съветския министър на защитата Сергей Шойгу да вкара преустановяване на огъня по цялата линия на прикосновение в Украйна от обяд на 6 януари до среднощ на 7 януари, заяви РИА Новости.

Преди това главата на Руската православна черква, патриарх Кирил, прикани за преустановяване на огъня по време на коледните (по Юлианския календар) църковни служби.

Времето на прекъсването на огъня, несъмнено от Путин съответствува тъкмо с апела на патриарх Кирил: " всички страни, участващи в спора ", да прекратят огъня и да разгласят помирение от 12:00 ч. на 6 януари до 24:00 ч. на 7 януари, с цел да могат вярващите да участват на празничните служби.

Коледа е един от главните християнски празници, както в Русия, по този начин и в Украйна. В нощта против 7 януари той се чества от почитателите на съветската, украинската и други православни църкви.

Днес президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган организира телефонен диалог с президента на Русия Владимир Путин, в който го прикани за едностранно преустановяване на огъня и " заслужено решение " на войната в Украйна.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР