Президентът на Русия Владимир Путин награди на специална церемония треньорите

...
Президентът на Русия Владимир Путин награди на специална церемония треньорите
Коментари Харесай

Путин връчи държавни отличия на руските герои от Мондиала

Президентът на Русия Владимир Путин награди на специфична гала треньорите и футболистите от националния тим на страната след сполучливото показване на Мондиал 2018 , заяви ТАСС.
 
Селекционерът Станислав Черчесов беше почетен с ордена " Александър Невски " , а играчите Игор Акинфеев и Сергей Игнашевич получиха почетни ордени. Останалите играчи и треньори бяха наградени с почетни грамоти от президента. След като благодари, Черчесов увери, че неговият екип е извършил задачата си " не за премиите ", а тъй като " съставляват Русия, достолепието и достойнството на нашата страна ".
 
" На първото международно състезание в Русия вие играхте блестящо, решително, показахте единодушие, неизменност и воля, постигнахте задачата без да жалите себе си ", обърна се в словото си към спортистите Путин. Президентът означи, че достигането до четвъртфиналите е доста значим резултат за съветския тим.
 
" Мотото ви " Играем за вас ", за почитателите се оказа по-важно от резултатите ", добави президентът.
 

Владимир Путин не пропусна да похвали и играта на вратаря и капитан на отбора Игор Акинфеев . Според президента със избавените дузпи на осминафинала против Испания Акинфеев се е трансформирал в " легенда на съветския и на международен футбол ". В отговор вратарят благодари за основаната футболна инфраструктура в страната и за оказаното доверие към тима.-->

Още преди края на шампионата президентът на Русия разгласи футболистите от националния тим за герои . Русия влезе като новобранец в шампионата, откакто в продължение на година нямаше победа в формален мач.

Тимът на Станислав Черчесов обаче опроверга всички прогнози и доближи до четвъртфиналите на най-големия футболен конгрес. " Сборная " беше доста близо даже до присъединяване в полуфиналите, само че позволи трагична загуба с дузпи против Хърватия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР