Президентът на Русия Владимир Путин може скоро да обяви нова

...
Президентът на Русия Владимир Путин може скоро да обяви нова
Коментари Харесай

NYT: Путин може да обяви нова мобилизация

Президентът на Русия Владимир Путин може скоро да разгласи нова готовност в Русия.

Това заяви в. " Ню Йорк таймс " (NYT).

 

" Служители на американското разузнаване настояват, че получават доказателства, че Путин скоро може да активизира още повече руснаци в армията, добавяйки стотици хиляди към 300-те хиляди души, които към този момент са призовани ", написа вестникът.

 

Журналистите означават, че в обръщението си към Федералното заседание съветският президент още веднъж ще съобщи, че " избавя " освен Украйна от " нацизма ", само че и Русия от " поглъщането " от НАТО.

Посочва се, че това изказване наподобява безсмислено за европейците, само че то " се е трансформирало в сплотяващ девиз в Москва ".

 

Но към момента отхвърля директно присъединяване във войната в Украйна с войски
Освен това NYT допуска, че съветският президент ще показа войната в Украйна " като борба за възобновяване на съветските исторически земи ".

Ще напомним, че външният министър Дмитрий Кулеба акцентира, че Путин няма желание да отиде на мирни договаряния с Украйна и има намерение да продължи войната.

 

Според шведското военно разузнаване съветската военна опасност в непосредствена непосредственост до шведските граници се е нараснала, макар че съветските сили остават съсредоточени най-вече в Украйна, заяви АП.

" Видът европейска сигурност, с който сме привикнали, престана да съществува, а с това се усилиха и рисковете за Швеция ", съобщи в понеделник пред кореспонденти ръководителят на шведското разузнаване Лена Халин.

 

Според нея Русия евентуално ще се опита да усили военното си наличие в района в отговор на решението на Швеция и Финландия да се причислят към НАТО вследствие на съветската експанзия в Украйна.

Антъни Блинкън се застъпи за ускорено приемане на Финландия и Швеция в НАТО

Въпреки че шведското разузнаване прави оценка, че Русия не би желала сегашната война в Украйна да прерасне във боен спор с НАТО, остават доста неясноти, най-много по отношение на готовността на съветското управление да поема високи опасности ", акцентира Халин, като добави, че високото напрежение може да докара до неточност или случай, които да провокират подобен спор.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР