Президентът на Русия Владимир Путин може би ще говори при

...
Президентът на Русия Владимир Путин може би ще говори при
Коментари Харесай

Руска медия: Докога Русия ще може да предизвиква Запада

Президентът на Русия Владимир Путин може би ще приказва при откриването на 75-ата юбилейна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации през септември в Ню Йорк. Москва преглежда опцията в коридорите на сесията да се състои препоръчаната от Путин среща на върха на петте непрекъснати членки на Съвета за сигурност (Великобритания, Китай, Русия, Съединени американски щати и Франция), написа "Комерсант ".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков е декларирал за вестника, че към този момент няма никакви решения по въпроса, само че съгласно осведомени източници от съветските властови структури той се преглежда и без подозрение ще бъде решен позитивно.

"Срещата на петорката е замислена като обширен диалог за проблемите в международната политика за намиране на пътища за решението им. Тя обаче е мъчно да се провежда в коридорите на Общото заседание поради натоварения график със срещи на върха през седмицата ", цитира изданието мнение на Василий Небензя, посланика на Русия в Организация на обединените нации.

Русия и Украйна подписаха протокол за преноса на газ и за споразумяване на взаимните искания по газовите въпроси

"Всички водачи на страните непрекъснати членки на Съвета за сигурност, са поканени в Москва за Деня на успеха (9 май), само че източниците на вестника не разчитат Русия да събере по този мотив цялата петорка. Руските управляващи прочее са подготвени да прегледат и други разновидности, в случай че получат кардинално единодушие от своите сътрудници. Инициативата за среща на петорката към този момент бе подкрепена от Китай и Франция, а Съединени американски щати и Англия още не са реагирали ", припомня "Комерсант ".

"По решение на Владимир Путин Съветът за сигурност на Русия поправя сега тактиката за национална сигурност на федерацията и още тази година ще бъде подготвена нова редакция за идващия петгодишен интервал ", осведоми държавният орган, представен в "Росийская газета ".

Русия: НАТО се готви за война

"На учени и специалисти от федерални ведомства е подредено по-специално да предложат нови ограничения против заканите, произлизащи от засиления напън върху Русия в политически, стопански, боен и информативен проект от страна на Съединени американски щати и съдружниците им. За подобен напън бе упоменато и в предходната тактика, както и за опасността откъм НАТО. Сега ще бъдат отразени и нови закани за Русия - разпадането на режима за надзор над въоръженията и увеличеният брой огнища на интернационално напрежение.

Отделно ще се преглеждат проблемите на осведомителната сигурност. Очаква се да бъдат регистрирани рисковете, свързани със зависимостта на Русия от доставките на задгранична продукция, и ниската конкурентоспособност на създаденото в страната ", прибавя московският официоз.

В изявление за "Известия " зам.-външният министър на Русия Андрей Руденко споделя за устрема на Москва да усъвършенства връзките с Грузия, влошени след руско-грузинската война през 2008 година Той приканва по-специално за "грижовно отношение " към неповторимата площадка за договаряния ", каквато съставляват Женевските полемики за стабилността и сигурността в региона на Кавказ с дейното присъединяване на Русия и Грузия наедно с Абхазия, Южна Осетия, а също по този начин Съединени американски щати, Организация на обединените нации, Европейски Съюз и ОССЕ.

Шефът на съветското разузнаване: Западът прокарва идеологията на ЛГБТ, с цел да зомбира хората

"Смяната на държавното управление в Молдова позитивно се отрази на връзките с Русия ", показва Руденко, като акцентира да вземем за пример развиването на комерсиалното съдействие, изразено в стокообмена, достигнал през 2019 година 1,5 милиарда $. "Освен това Москва разчита да продължи укрепването на Съюзната страна с Беларус. Междувременно укрепва и партньорските си връзки с съветските общности в чужбина на фона на неотслабващата русофобска акция в ред западни страни ", прибавя съветският посланик.

"Докога Русия ще може да насочва предизвикателство на Запада ", пита се "Независимая газета " в заглавие на коментар за започващата в петък Мюнхенска конференция по сигурността с присъединяване на близо 800 посетители, в това число 40 държавни и държавни глави.

"Председателят на конференцията Волфганг Ишингер съобщи, че идният 56-и конгрес в Мюнхен ще бъде най-важният от 20 години насам. В обичайния Мюнхенски отчет, публикуван преди проявата, Русия се показва измежду силите, хвърлящи предизвикателство на Запада ", написа всекидневникът.

Авторите установяват, че 2019 е била година, сполучлива за Москва. Русия си върна участието в ПАСЕ, показа се като значим и даже незаместим състезател в решаването на близкоизточните спорове, изхитри се дори да продаде зенитно-ракетни комплекси С-400 на страна от НАТО - Турция.

В отчета се акцентира, че Русия непрекъснато е правела опити да тества якостта на Запада - работила е против демократичните институции и полезности, разчиствала е политически сметки на негова територия, дестабилизирала е обстановката в Украйна. "Скептично се преглеждат обаче опциите на федерацията за борба и отсега нататък. Икономическите запаси на страната се изчерпват, политическата обстановка в Русия се утежнява, а външнополитическите триумфи на Кремъл се дължат по-скоро на пасивността на Запада, а не на съветската мощност ", настояват създателите. И декларират: Москва от дълго време се боксира отвън своята категория.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР