Президентът на Русия Владимир Путин и японският премиер Шиндзо Абе

...
Президентът на Русия Владимир Путин и японският премиер Шиндзо Абе
Коментари Харесай

Путин и Шиндзо Абе ще имат среща на 29 юни в Осака

Президентът на Русия Владимир Путин и японският министър председател Шиндзо Абе ще имат среща на 29 юни в коридорите на срещата на върха на Г-20 в Осака. Това съобщи през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров след договаряния с сътрудника си от Япония Таро Коно, съобщи ТАСС.

В рамките на подготовката за тази среща двамата висши дипломати по думите му "са си сверили часовниците по въпросите, засягащи развиването на двустранните връзки във всички сфери ". Във връзка с идните договаряния те са разискали през вчерашния ден и други тематики - уреждането на споровете и развиването на външнополитическото съдействие, с присъединяване на двамата министри на защитата, Такеши Ивая и Сергей Шойгу.

Подходите на Москва и Токио в интернационалната политика не всеки път са близки, само че в стратегически проект позициите на страните значително съответстват, добави Лавров след договарянията с Таро Коно.

В кардинален, стратегически проект Русия и Япония се афишират за многостранни предпоставки, за ценене на централната роля на Организация на обединените нации, за почитание към културата на консенсуса, уточни той.

"Ако тези кардинални подходи намерят израз в практическите позиции на нашите японски сътрудници при разискване на едни или други въпроси, съгласно мен това значително ще придвижи напред връзките посред ни ", съобщи съветският първи посланик.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР