Президентът на Русия Владимир Путин днес нареди на властите да

...
Президентът на Русия Владимир Путин днес нареди на властите да
Коментари Харесай

Путин разпореди мащабна ваксинация от идната седмица

Президентът на Русия Владимир Путин през днешния ден подреди на управляващите да стартират огромна имунизация в страната против Ковид-19 от идната седмица, предадоха международните организации.

"Искам от Вас да организирате работата по този начин, че в края на идната седмица да сме почнали с огромното имунизиране ", сподели Путин по време на видеоконферетна среща с вицепремиерката Татяна Голикова, отговаряща за опазването на здравето.

Путин добави, че промишлеността и инфраструктурите са подготвени за огромната имунизация. Той заяви, че в страната са създадени или ще бъдат създадени в околните дни към 2 милиона дози от имунизацията против ковид. "Това ни дава опция да стартираме в случай че не всеобща, то огромна имунизация ", акцентира Путин, представен от ТАСС. Ваксинирането ще стартира с първи две рискови групи - лекари и учители.

На 11 август Русия стана първата страна в света, която записва ваксина против ковид, която бе наречена "Спутник V ". Ваксината бе клинически изпитана през юни и юли. Пострегистрационните проучвания на препарата започнаха в Москва на 7 септември, а първата ваксина доброволци получиха на 9 септември. Според резултатите от проучването успеваемостта на имунизацията надвишава 95 % на 42-рия ден след приемането на първата доза от препарата и при изискване, че е получена и втора доза.

Днес министърът на опазването на здравето на Русия Михаил Мурашко сподели, че до момента в който са се провеждали клиничните тествания на имунизацията, е почнало имунизиране на хора от високорискови групи. Към днешна дата от тези групи са имунизирани към този момент над 100 000 съветски жители, съобщи ТАСС.

Властите на Санкт Петербург разпоредиха през днешния ден на кафенетата и заведенията за хранене да затворят порти в интервала на новогодишните празници, от 30 декември до 3 януари, съобщи Ройтерс. Градът с население от 5 милиона души записва 3684 нови случая на болест с ковид.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР