Президентът на Русия призна, че обмислят решение по един важен

...
Президентът на Русия призна, че обмислят решение по един важен
Коментари Харесай

Владимир Путин: Обмисляме дали да признаем независимостта на отцепилите се украински региони

Президентът на Русия призна, че обмислят решение по един значим за страната въпрос.

Руският президент Владимир Путин съобщи по време на Съвета на сигурност на страната, че Москва обмисля дали да признае независимостта на отделилите се украински райони Донбаск и Луганск, оповестяват Ройтерс и Франс прес.

" Нашата цел е да изслушаме сътрудниците си и да определим идващите си стъпки в тази посока, като имаме поради и апелите на водачите на ДНР и ЛНР за признание на тяхната самостоятелност ", сподели Путин, употребявайки акронимите на двата сепаратистки района.

Изявлението му е реалност, откакто водачите на два отделили се района в Източна Украйна, самопровъзгласилите се Донецка национална република (ДНР) и Луганската национална република (ЛНР), приканиха в понеделник съветският президент да ги признае за самостоятелни.

" Моля ви да признаете суверенитета и независимостта на Луганската национална република “, съобщи по-рано през днешния ден сепаратисткият водач на района Леонид Пасечник във видео, излъчено по съветската държавна телевизия.

Денис Пушилин, сператисткият водач на Донецката национална република, насочи сходен апел.

" От името на целия народ на Донецката национална република ви молим да признаете Донецката национална република като самостоятелна, демократична правна и обществена страна “, сподели Пушилин.

Той уточни, че този ход може да " предотврати жертви измежду цивилни ", обвинявайки Украйна в обмисляне на офанзива, което Киев изрично отхвърли. Пушилин също изиска от Путин да контракти съглашение за " другарство " с отделилата се територия, което ще включва съдействие в защитата, осведоми БНР.

Руският президент също по този начин означи, че неговият френския сътрудник Еманюел Макрон му е споделил, че е имало смяна в позицията на Вашингтон във връзка с съветските претенции за гаранции за сигурност, само че той не знае каква е тя.

Путин също по този начин уточни, че Макрон му е споделил, че Украйна работи върху нови хрумвания за осъществяване на избори в двата отделили се района.

Заговори се, че още през днешния ден Путин може да разгласи в съветската Дума признание на отделилите се украински райони, написа bgonair.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР