Президентът на Русия подписа указ, с който се разрешава на

...
Президентът на Русия подписа указ, с който се разрешава на
Коментари Харесай

Путин разреши на чужденци да воюват в руската армия зад граница

Президентът на Русия подписа декрет, с който се позволява на чужденци, работещи на контракт в съветската войска, да служат в задачи в чужбина. Промяната влиза в действие незабавно.

Досега в закона " За военната тегоба и военната работа " бе записано, че военнослужащи чужденци могат да вземат участие " в извършване на задания в изискванията на военно състояние, а също в условия на въоръжени спорове ". Това става в съотвествие с общопризнати правила и правила на интернационалното право и интернационалните контракти и законите на Русия. Но в текста не бе записана категорично задграничната активност.

В указа на Владимир Путин се споделя, че чужденците могат да вземат участие " в действия по поддържане или възобновяване на интернационалния мир и сигурност или за секване на интернационална терористична активност отвън рамките на територията на Руската федерация ".

Чуждестранните жители в съветската войска могат да бъдат редови войници, матроси, сержанти и старшини, само че нямат право да бъдат офицери.

При постъпването на воинска работа те се задължават " да съблюдават Конституцията на Руската федерация, строго да извършват воинските устави, заповедите на командирите и началниците, почтено да извършват воинския си дълг ", само че не поставят клетва " за честност към Отечеството ".

Законът дефинира още, че военните елементи, които страната изпраща в чужбина " за секване на интернационална терористична активност " би трябвало да са формирани от доброволци измежду професионалните военни. Досега министерството на защитата не е съобщавало дали и какъв брой чужденци има измежду съветските елементи в Сирия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР