Президентът на Русия даде да се разбере, че е възможно

...
Президентът на Русия даде да се разбере, че е възможно
Коментари Харесай

Руският парламент разреши на Путин да прати войски в чужбина


Президентът на Русия даде да се разбере, че е допустимо дипломатическо решение на украинската рецесия. Русия е за демилитаризация на Украйна , сподели Владимир Путин на брифинг в Кремъл като упрекна западните страни, че „помпат“ управляващите в Киев с съвременно оръжие.„Най-доброто решение би било, с цел да не се посрамят нашите сътрудници от западните страни, киевските управляващи сами да се откажат от встъпване в НАТО. Всъщност това значи да осъществят концепцията за неутралитет“.Руският президент установи, че Минските съглашения за споразумяване на войната в Донбас от 2015 година към този момент не съществуват, само че акцентира, че разчита управляващите в Киев и тези в Донецк да решат „спорните въпроси“ в договаряния между тях.По-рано довечера съветският парламент разреши изпращане на войски в Донбас. На журналистически въпрос до каква степен ще стигнат тези войски, откакто Москва признава Донецката и Луганската република в обсег, който е частично под контрола на Киев, Путин отговори: „Не съм твърдял, че войските веднага ще тръгнат. Това е първо. А второ, да предсказваме съответен процес на вероятни деяние е невероятно. Това зависи от измененията на съответната обстановка на терен, както се казва“.
Русия признава Донецката и Луганската национална република в границите, които са избрани в техните конституции,  заяви Путин и посочи, че това са територии по-широки от следените сега:

„Вече ги признахме, което значи, че сме признали и всички фундаментални документи, включително и техните конституции. А в тези конституции са разказани границите на Донецка и Луганска област от времето, когато са били в състава на Украйна. Но ние разчитаме, желая да го подчертая, че всички противоречиви въпроси ще бъдат позволени сред киевските управляващи и управляващите на двете републики“.

По-рано през днешния ден горната камара на съветския парламент – Съветът на федерацията, позволи на Путин да изпрати войски в чужбина „във връзка със обстановката в Донбас“. Председателят на горната камара на съветския парламент бе безапелационен, че задачата е да бъде прекъсната кръвопролитната революция и да бъдат предпазени мирните поданици.

„Когато там има спор, с подписването на тези документи ние се ангажираме при положение на нужда да осъществим отговорностите си“, съобщи Путин във връзка подписаните съглашения с двете републики.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР