Президентът на Румъния Клаус Йоханис номинира лидера на Съюз за

...
Президентът на Румъния Клаус Йоханис номинира лидера на Съюз за
Коментари Харесай

Президентът на Румъния номинира Дачиан Чолош за премиер

Президентът на Румъния Клаус Йоханис номинира водача на Съюз за избавление на Румъния - Партия за независимост, единение и взаимност (ССР-ПЛЮС) Дачиан Чолош за претендент за министър председател, заяви Аджерпрес.

" Реших да предлагам господин Дачиан Чолош за претендент за поста на министър-председател ", съобщи Йоханис в изказване в двореца Котрочени след днешните съвещания с политическите сили.

Йоханис стартира съвещания, откакто държавното управление на Национално-либералната партия (НЛП) и Демократичния съюз на унгарците в Румъния (ДСУР) отпред с Флорин Къцу беше свалено мината седмица с избор на съмнение , импортиран от Социалдемократическата партия (СДП) и подсилен от ССР и Алианса за единение на Румъния (АЕР).

Йоханис акцентира, че в хода на диалозите с парламентарните партии и обединения той е повторил смисъла на ръководството на пандемичната обстановка и увеличаващите се цени на силата, националния проект за възобновяване и резистентност и подготовката за зимата " без значение кой ръководи ".

Дачиан Чолош е някогашен еврокомисар по земеделието и някогашен румънски министър председател в интервала 2015-2017 година, както и сегашен водач на групата " Обновена Европа " в Европейския парламент. В началото на този месец той бе определен за водач на ССР-ПЛЮС
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР