Президентът на Република Сръбска, Милорад Додик, заяви, че референдумът относно

...
Президентът на Република Сръбска, Милорад Додик, заяви, че референдумът относно
Коментари Харесай

Додик: Референдумът за членството на Босна в НАТО трябва да се проведе възможно най-скоро

Президентът на Република Сръбска, Милорад Додик, съобщи, че референдумът по отношение на участието на Босна и Херцеговина в НАТО „ би трябвало да бъде извършен допустимо най-скоро “, оповестява вестник The SarajevoTimes.
Додик акцентира, че най-адекватното деяние е да се провежда в най-кратки периоди този към този момент плануван, признат и предстоящ от обществото референдум, с цел да е допустимо най-трезвото гласоподаване на жителите на Република Сръбска.
Той означи още, че организацията се е месила във вътрешните работи на Босна и Херцеговина, с цел да стане допустимо приемането на страната в НАТО, без формалното единодушие на Република Сръбска. По неговите думи това нарушава правилото на организацията за непринудено участие, съобщи Фокус.
Според него Република Сръбска няма да се причисли към НАТО, в случай че участието би означавало заемане на страна в спора или в случай че влизането би означавало загубата на някои другарски страни, които не са в Алианса, в това число Руската федерация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР