Президентът на Република Македония Георге Иванов пристига днес на двудневно

...
Президентът на Република Македония Георге Иванов пристига днес на двудневно
Коментари Харесай

Румен Радев привика Георге Иванов за скандала с името ”Северна Македония”

Президентът на Република Македония Георге Иванов идва през днешния ден на двудневно публично посещаване в България по покана на президента Румен Радев, оповестиха от пресслужбата на нашия държавен глава.
Той ще бъде посрещнат публично в 11:00 ч. на площад " Св. Александър Невски ", където ще постави венец пред Паметника на Незнайния боец. От 11.25 ч. Двамата президенти ще имат среща „ на четири очи ", след което ще се състоят пленарните диалози на формалните делегации на двете страни. В 12:30 ч. те ще дадат конференция за резултатите от срещата.

Снощи Георге Иванов направи послание към македонските жители, в което съобщи, че няма да подпише " подобен нездравословен текст на съглашението " с Гърция за ново име на Република Македония. Преди това той предложения премиера Зоран Заев да го пита какво се е схванал с гръцкия си сътрудник Алексис Ципрас, и откакто получи удостоверение, че двамата са се уговорили името да бъде Република Северна Македония, приключи срещата след две минути.

Той дефинира съглашението като нездравословно за страната и персонално решение и отговорност на Зоран Заев и външния министър Никола Димитров, съобщи организация МИА. Според него то се отклонява от държавните позиции да не се вършат ремонти в конституцията и да не се приема ново име за всеобща приложимост. Президентът сподели, че това е единственото съглашение в историята на човечеството, с което се нарушават конституцията и законите, неприлично е и е реализирано с непрозрачни договаряния.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР