Президентът на Renault Жан-Доминик Сенар бе преизбран от акционерите, които

...
Президентът на Renault Жан-Доминик Сенар бе преизбран от акционерите, които
Коментари Харесай

Жан-Доминик Сенар бе преизбран за шеф на Renault

Президентът на Renault Жан-Доминик Сенар бе избран отново от акционерите, които потвърдиха с голямо болшинство влизането му в съвета на шефовете на френския автомобилостроител, съобщи Франс прес.

Това бе утвърдено с 90,88% от гласовете макар отслабената му позиция поради неуспеха на плана за обединение с Fiat Chrysler.

Сенар размени през февруари някогашния началник на Renault Карлос Гон, който бе упрекнат в Япония във финансови злоупотреби.

Човек с опит в бранша, с приети качества на посланик, 66-годишният някогашен началник на Michelin удостовери през днешния ден, че желае да работи за укрепването на съюза на Renault с японските сътрудници Nissan и Mitsubishi.

" Няма да има триумф за Renault без триумф на съюза " с Nissan и Mitsubishi, съобщи Сенар пред акционерите.

Проект за по-силна интеграция с Nissan, чиито съществени клаузи изтекоха в медиите, беше отритнат напролет от управлението на японската компания.

Неотдавна планът за обединение с Fiat Chrysler също претърпя крах, единствено 11 дни след общественото му оповестяване от фирмите.

Тези два неуспеха засегнаха Сенар, само че той реши да продължи с тази деликатна задача, изясняват от обкръжението му.

Министърът на стопанската система и финансите на Франция Брюно Льо Мер още веднъж удостовери в понеделник доверието на френското държавно управление в Сенар.

" Жан-Доминик Сенар се употребява с доверието на френската страна ", сподели той преди да отпътува за Токио. Франция е главен акционер в Renault с 15 %.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР