Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес спечели делото срещу вестник

...
Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес спечели делото срещу вестник
Коментари Харесай

Президентът на Реал Мадрид осъди вестник и спечели 1 евро

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес завоюва делото против вестник „ Ел Конфиденсиал “ поради публикуването на записи от негови диалози от 2006, написа Телеграф. Перес ще получи единствено 1 евро като отплата, за колкото беше и искът му. Той заведе делото не за пари, а с цел да може да блокира публикуването на други записи с негово присъединяване.

Съдът в Мадрид счита, че е нарушено правото на чест на Перес, а не това на персонално пространство и че вестникът е надвишил правата си за независимост на информацията, оповестява Vozpópuli. Според съдията записите са били „ изцяло деконтекстуализирани “ и затова е невероятно да се знае на какво се дължат на рецензиите на Перес към играчи като Раул или Икер Касияс. Въпреки това съдът признава осведомителния интерес на наличието на записите и опровергава Флорентино, като твърди, че „ всичко, обвързвано с неговата социална сфера и от време на време за жалост и с персоналната му сфера, е от общ интерес “.

Въпросните записи са направени, откакто Перес напусна Реал през 2006 година Освен към Раул и Касияс, в тях имаше мнения за Висенте дел Боске, Жозе Моуриньо и Кристиано Роналдо. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР