Президентът на предупреди, че животът, изобразен в , може да

...
Президентът на предупреди, че животът, изобразен в , може да
Коментари Харесай

Шефът на Microsoft:”1984” на Оруел може да настъпи през 2024

Президентът на предизвести, че животът, изобразен в, „ може да бъде действителност през 2024 година “, в случай че законодателите не ни защитят от изкуствен интелект.
В изявление за Би Би Си Брад Смит съобщи, че бързо напредващите технологии ще бъдат „ сложни за догонване “.
Програмата изследва все по-широкото за наблюдаване на своите жители.
Има опасения, че преобладаващата роля на страната в региона на изкуствения разсъдък съставлява непосредствена опасност за демокрацията.
„ Ако в бъдеще не приемем закони, които пазят обществеността, ще открием, че технологиите напредват бързо и ще бъде доста мъчно да ги догоним “, сподели Смит.
" Постоянно си напомням уроците на Джордж Оруел от неговата книга „ 1984 ”. Всъщност тази история... беше за държавно управление, което постоянно можеше да види и чуе всичко, което всички вършат и споделят ", сподели Смит. „ Това не се случи през 1984 година, само че в случай че ние не бъдем деликатни, това може да се случи през 2024 година "
Китайски изкуствен интелект
Смит добави, че в някои елементи на света действителността от ден на ден догонва научната фантастика.
Китай се стреми да стане международен водач в региона на изкуствения разсъдък до 2030 година и мнозина имат вяра, че качествата му надвишават опциите на Европейски Съюз.
, а в този момент ръководител на Комисията за национална сигурност на Съединени американски щати по изкуствен интелект, предизвести, че е нужна победа над Китай в региона на изкуствения разсъдък.
„ Намираме се в положение на геополитически стратегически спор с Китай ”, сподели той. „ Пътят към успеха е да обединим ресурсите си за създаване на национални и световни тактики за продобиване на демокрации в региона на изкуствения разсъдък. "
Д-р Лан Сюе, съветник на китайското държавно управление, сподели, че разпознаването на лица може да бъде „ извънредно потребно “ при идентифициране на хората при всеобщи събирания при положение на „ огромна повреда “.
" Китай в действителност реализира голям прогрес в софтуерното развиване ", добави той. " [САЩ] вижда това като опасност... и желаят да стартира студена война против технологиите. "
Въпреки че Китай се разграничава доста от западния свят по своите полезности и политики, китайската визия за света е „ не доближаване, а взаимно битие “, сподели доктор Кей Цин, помощник в Лондонското учебно заведение по стопанска система.
„ Китай не желае да изнася своите полезности “, споделя тя.
Проект Maven
Ерик Шмид стана консултант на Пентагона през 2016 година, запазвайки позицията си на изпълнителен ръководител на Alphabet, компанията майка на Гугъл.
През идващите години Гугъл подписа контракт с Пентагона, който му разреши да употребява някои от своите технологии за различаване на изображения във военни планове.
Проектът Maven употребява машинно образование, с цел да прави разлика сред хора и обекти във видеоклипове с дронове.
„ По това време Maven беше метод [...] да се размени човешкото око с автоматизирано зрение за фрагменти от безпилотни летателни апарати, които се използваха в разнообразни спорове в арабските страни ”, сподели Шмит. „ Смятах, че потреблението на тази технология е позитивен фактор за националната сигурност и положително партньорство за Гугъл. "
Кръв по ръцете
Но редица чиновници на разкритикуваха плана и подадоха оставка.
„ Гугъл не би трябвало да взе участие във военния бизнес ", сподели софтуерният инженер Лора Нолан, която се пенсионира през 2018 година, откакто научи какво прави Гугъл по плана Maven. „ Чувствах, че имам кръв в ръцете си. "
Нолан твърди, че тази технология може да се употребява в системи за насочване в бъдеще.
Гугъл обаче съобщи, че нейният изкуствен интелект ще се употребява единствено за невоенни цели и през юни 2018 година компанията напусна плана Maven.
Шмит сподели, че намира технологията за потребна, с цел да помогне на военните да вземат верните решения.
Надпревара на интелекти
 Съединени американски щати обмислят изкуствен интелект за противопоставяне на заканите от Китай и Русия Съединени американски щати обмислят изкуствен интелект за противопоставяне на заканите от Китай и Русия
Съединени американски щати и техните съдружници би трябвало да отхвърлят апелите за световна възбрана на самостоятелните оръжейни системи, задвижвани с неестествен интеле...
Междувременно министерството на защитата на Съединени американски щати продължава да търси сътрудници в Силициевата котловина в опит да завоюва международната конкуренция за въоръжение с изкуствен интелект.
Сет Моултън, ръководител на Работната група за бъдещето на защитата на Съединени американски щати, приканва софтуерните компании да поддържат военните.
„ Всичко се свежда до обстоятелството, че това е съревнование, това е състезание и ние сме в него ”, споделя той. „ Ще ни помогнете ли да спечелим това съревнование или ще станете наши съперници? В Китай няма система на ръководство като у нас. Може ли конкуренцията във въоръжаването в региона на изкуствения разсъдък да докара до спор с Китай? Напълно е допустимо. ”
Д-р Сюе се съгласява, че съществува капацитет за спор, макар че не е неминуем. Но с цел да се предотврати това, Съединени американски щати и Китай би трябвало в действителност да си сътрудничат, сподели той.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР