Президентът на Полша Анджей Дуда подписа закон, с който се

...
Президентът на Полша Анджей Дуда подписа закон, с който се
Коментари Харесай

Властите в Полша забраниха на магазините да работят в неделя

Президентът на Полша Анджей Дуда подписа закон, с който се не разрешава магазините да работят в неделя, заяви “Дневник “. Основната му цел е поляците да проявят взаимност към съотечествениците си от комерсиалния бранш и да им дадат опция да прекарат почивния ден със фамилиите си.

В бранша са заети 1.2 милиона души. В рамките на закона са позволени изключения за интернет магазини, аптеки, магазините по бензиностанциите (до 150 кв м.) и пунктовете при хлебопекарни и хлебозаводи.

По лично предпочитание ще могат да работят притежателите на дребни фамилни магазини, само че не и тези, в които има наети чиновници. Супермаркетите ще бъдат затворени. Освен това се вкарва ограничаване и в работното време в дните преди Рождество и в съботата преди Великден - тогава търговията ще продължава най-вече до 14 часа.

Законът ще влезе в действие поетапно. През тази година възбраната влиза в действие от 1 март и ще работи две недели в месеца. През 2019 година няма да се работи три недели, а през 2020 година неработни ще станат всички неделни дни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР