Президентът на Полша Анджей Дуда и съпругата му Агата Корнхаузер-Дуда

...
Президентът на Полша Анджей Дуда и съпругата му Агата Корнхаузер-Дуда
Коментари Харесай

Тръмп ще посрещне в Белия дом полския президент

Президентът на Полша Анджей Дуда и брачната половинка му Агата Корнхаузер-Дуда ще бъдат признати през днешния ден в Белия дом от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и брачната половинка му Мелания Тръмп.

Визитата ще удостовери дългогодишните исторически и културни връзки сред двете страни. Двамата държавни глави ще обсъдят разрастващото се стратегическо партньорство сред Съединени американски щати и Полша и тематики от съвместен интерес като защитата, сигурността, енергетиката и търговията. Двете страни ще отбележат също 20-годишнината от встъпването на Полша в НАТО и 30-годишнината от рухването на комунизма, се споделя в известие на Белия дом, представено от ПАП.

Президентската администрация във Варшава добави, че Дуда ще бъде във Вашингтон на 12 юни, а на идващия ден ще посети щатите Тексас и Невада, както и Силициевата котловина. Полският президент е придружаван от група бизнесмени и представители на стартъп компании.

В изявление за Ройтерс преди отпътуването си за Съединени американски щати, Анджей Дуда сподели, че е поканил Тръмп да взе участие във възпоменателните прояви на 1 септември - 80-годишнината от нападението на нацистка Германия против Полша.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР