Президентът на Перу Педро Пабло Кучински обяви днес, че помилва

...
Президентът на Перу Педро Пабло Кучински обяви днес, че помилва
Коментари Харесай

Бившият президент на Перу Фухимори бе помилван по хуманитарни причини

Президентът на Перу Педро Пабло Кучински разгласи през днешния ден, че помилва някогашния държавен глава Алберто Фухимори по филантропични аргументи. Фухимори бе наказан на 25 години затвор за корупция и закононарушения против човечеството, предадоха международните организации.

Помилвани са още седем души, намиращи се в сходно на Фухимори състояние, се споделя в изказване на президетството на Перу.

Фухимори бе държавен глава в интервала 1990-2000 година През април 2009 година той бе наказан на 25 години затвор. Тогава в съда бе потвърдена връзката на Фухимори с убийството на 15 души в окръг Барио Алтос през ноември 1991 година, както и с похищението и убийството на девет студенти и преподаватели от университета Ла Кантута в Лима през юли 1992 година Освен това Фухимори бе наказан по редица каузи за корупция и разхищаване на държавни средства.

Фухимори е на 79 години. Той страда от прогресивно, дегенеративно и нелечимо заболяване, което стимулира неговото опрощение.

Помилването става броени дни откакто група от поддръжници на Фухимори в следения от опозицията парламент на Перу избавиха Кучински от започването на процедура по импийчмънт поради съмнения за корупция и приемане на подкупи от бразилския строителен колос Одебрехт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР