Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелайфи за пореден път

...
Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелайфи за пореден път
Коментари Харесай

Президентът на ПСЖ пак се опълчи на Суперлигата

Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелайфи за следващ път подлага на критика остро плана за Суперлига. Той направи забавно съпоставяне сред футбола и тениса.

Вторник бе значим ден за възможното реализиране на шампионата. Бернд Райхарт, основен изпълнителен шеф на плана, управителен от Реал Мадрид, Барселона и Ювентус, се срещна с шефовете на УЕФА, отпред с Александър Чеферин. 

След срещата най-висшият орган на европейския футбол се изрече красноречиво, заявявайки, че за следващ път отхвърля основаването на сходен шампионат, който да бъде конкурентен на сегашния Шампионска лига.

„ За страдание, както видяхме през вчерашния ден на срещата с A22 (компанията, уредник на Суперлигата), може да стане A23, A24 нов бранд всяка година. Някои хора не престават да се пробват да пренапишат историята на футбола и да го разделят с ПР презентации. Да съм почтен скърбя за тях. Вчера ми демонстрираха, че не схващат футбола и футболната екосистема. Говореше се за Надал и Федерер. Имам малко опит в тениса като някогашен състезател. Нека ви кажа, че Рафаел и Роджър са двама от най-хубавите спортисти в целия свят. Не тъй като са играли дружно, ами тъй като работят здрав. Всеки мач за тях е значим, без значение къде са в ранглистата. Никога не са желали да се сътвори затворена лига единствено за най-хубавите тенисисти. Защитават тениса. Моля не намесвайте имената им, с цел да оправдаете неуспехите си “, безапелационен е Ал-Хелайфи.

„ За бъдещето на европейския футбол би трябвало да се взима под внимание мнението на всички замеси – клубове, федерации, почитатели. Най-важното е да мислим за почитателите. Лични ползи нямат място във футбола. И УЕФА може да направи позитивни промени в системата, както демонстрираха предходната година. Чуваме, че Шампионската лига не е вълнуваща. Но Реал Мадрид, Барселона и Ювентус не престават да вземат участие в нея. Не го разбирам. Казват, че нямало конкуренция. Голяма част от огромните клубове обаче отпаднаха. Можеше и ПСЖ да отпадне. Това е футболът. Никой не е предопределен да побеждава “, добави президентът на ПСЖ.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР