Президентът на Олимпийския комитет на Русия (ОКР) Станислав Поздняков заяви,

...
Президентът на Олимпийския комитет на Русия (ОКР) Станислав Поздняков заяви,
Коментари Харесай

Шефът на Олимпийския комитет на Русия очаква сваляне на санкциите

Президентът на Олимпийския комитет на Русия (ОКР) Станислав Поздняков съобщи, че чака събаряне на глобите против съветските спортисти. Той счита, че са изпълнени всички наставления на Спортния трибунал (КАС) в Лозана и няма съображение за продължение на наказването, което изтича след 10 дни, оповестява ТАСС.

" На 17 декември изтича срокът на наказването. Има доста спекулации. Но не съществуват никакви предпоставки за това, че рестриктивните мерки във връзка с потреблението на националния байрак и символика да бъдат продължени. Всички наставления на КАС в това отношение са изпълнени ", разяснява Поздняков след днешното съвещание на Изпълкома на ОКР.

ТАСС напомня, че през януари 2019 година специалисти на Световната антидопингова организация (WADA) след анализиране на отчет на Laboratory Information Management System (LIMS) стигнаха до заключението, че Руската антидопингова лаборатория манипулира проби за да прикрие нарушавания на локални спортисти.

Руската страна излезе със мнение, че не е съпричастна към нарушаванията, което докара до правосъдно дело. КАС се произнесе в интерес на WADA, само че одобри единствено отчасти препоръчаните наказания от организацията във връзка с съветските състезатели, които са с деяние доникъде на декември 2022 година.

Наказанието не разрешава на съветските спортисти да употребяват националното знаме и химн на огромните интернационалните надпревари като Олимпийски игри, Световни и Европейски шампионати, а спортистите от страната бяха лишени от правото за присъединяване в тези съревнования, като те можеха да се включат в тях единствено след особено утвърждение като неутрални спортисти.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР