Президентът на Никарагуа Даниел Ортега обвини католическите лидери, че са

...
Президентът на Никарагуа Даниел Ортега обвини католическите лидери, че са
Коментари Харесай

Президентът на Никарагуа: Епископите са банда убийци

Президентът на Никарагуа Даниел Ортега упрекна католическите водачи, че са „ тайфа убийци “, потвърждавайки, че епископите в Никарагуа са призовали протестиращите да го убият по време на демонстрациите през 2018 година, съобщи Aleteia.org.

Той също по този начин презря апела на папа Франциск за разговор в страната. В язвително послание във връзка 43-ата годишнина на Националната полиция Ортега назова Католическата черква „ съвършената тирания “: „ Кой избра епископите, папата, кардиналите? С какъв честен престиж те приказват за народна власт? Всичко [в църквата] е наложено. Това е тирания, съвършената тирания. Това е робия, съвършената робия ”, сподели политикът.

Ортега завоюва изборите през 2021 година, откакто дисквалифицира и затвори опозиционни претенденти. Оттогава режимът му преследва свещеници и епископи, застъпващи се за отбрана на правата на индивида и демократичните институции. Папа Франциск сподели, че е уверен, че разговорът може да сътвори основа за взаимно битие в централноамериканската страна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР