Президентът на неутрална Австрия Александър Ван дер Белен пристигна на

...
Президентът на неутрална Австрия Александър Ван дер Белен пристигна на
Коментари Харесай

Президентът на Австрия пристигна в Киев

Президентът на неутрална Австрия Александър Ван дер Белен дойде на посещаване в Киев, оповестява " Укринформ ".

" Пристигнах в Киев. След съвсем една година война Украйна не е забравена. Заедно с президента Зеленски и смелите хора на Украйна - ние отстояваме европейските полезности ", написа той в Туитър.

В друго видео, снимано във трен на път за Украйна, президентът на Австрия декларира, че отива в украинската столица, с цел да покаже взаимност с украинците , които отблъскват съветската инвазия: " Фактът, че това пътешестване до Киев се организира незабавно след формалното ми встъпване в служба, е целенасочена демонстрация на взаимност и поддръжка за хората в Украйна ".

Австрийският водач показва, че щ е се срещне с президента на Украйна Володимир Зеленски в Киев.

Auf dem Weg in die, nach Kyjiw.????????

Diese Reise ist eine Geste für den Frieden, ein Zeichen der Solidarität mit den Ukrainer:innen.
— A. Van der Bellen (@vanderbellen)
Ван дер Белен е придружаван от австрийската делегация, която носи характерен спомагателен пакет, " по-специално извънредно ".

" Да, Австрия се ангажира с боен неутралитет. Но нашата позиция никога не е неутрална . Украинците се борят за страната си и бъдещето на децата си и ние им оказваме помощ в това ", акцентира президентът на Австрия.

Александър Ван дер Белен, който в Австрия през октомври предходната година, постави клетва на 26 януари, с цел да стартира втория си шестгодишен мандат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР