Президентът на Националния олимпийски комитет на Република Беларус (NOCRB) Виктор

...
Президентът на Националния олимпийски комитет на Република Беларус (NOCRB) Виктор
Коментари Харесай

Русия и Беларус обсъдиха сътрудничество между двете страни в джудото

Президентът на Националния олимпийски комитет на Република Беларус (NOCRB) Виктор Лукашенко се срещна с сътрудника си от Руската федерация по джудо Сергей Соловейчик, с цел да обсъдят развиването на спорта в двете страни.

Русия и Беларус бяха отстранени от надпреварите на Международната федерация по джудо (IJF) до януари 2023 година заради войната в Украйна, откакто управителният орган беше един от дребното, които не следваха изцяло рекомендациите на Международния олимпийски комитет (МОК) по отношение на безучастие на спортисти от двете страни, като им се разреши да се състезават като неутрални.

По време на срещата Лукашенко и Соловейчик разискаха провеждането на взаимни подготвителни лагери и надпревари в Русия и Беларус.

Лукашенко, който е наследник на властническия беларуски водач Александър Лукашенко и чийто избор за президент на NOCRB не е приет от МОК, твърди, че надпреварата с съветски спортисти би помогнало за възстановяване на представянето на беларуските спортисти.

Соловейчик приветства съдействието сред Русия и Беларус в джудото.

“Нашите страни имат дългогодишни положителни спортни обичаи “, сподели той, съобщи съветската държавна осведомителна организация ТАСС.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР