Президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис обяви, че клубът е

...
Президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис обяви, че клубът е
Коментари Харесай

"Наполи" стартира проект за строеж на нов стадион

Президентът на " Наполи " Аурелио де Лаурентис разгласи, че клубът е покрай придобиване на земя за градеж на нов стадион. Плановете на италианския кино продуцент и предприемач са оборудването да е с потенциал 30 хиляди места.

" Много близо съм до привършване на договорка за земя с повърхност 100 хектара, където да построим стадион и състезателен център ", сподели Де Лаурентис пред " Гадзета дело спорт ".

" Действам деликатно да не засегнем по някакъв метод екологични планове или да не нарушим смисъла на района. Целта е до три години да приключим прокета и да имаме нов стадион с 30 хиляди места ".

Бизнесменът не посочи тъкмо къде ще бъде новият стадион, само че сподели, че не е наложително той да бъде на територията на Неапол, където разрешителните за градеж се издават по-трудно. По думите на Де Лаурентис стадионът ще е покрай транспортни връзки и жп гара.

" Наполи " играе на стадиона си " Сан Паоло " от 1959 година насам. Съоръжението претърпя два съществени ремонта – първо през 1990 година, а по-късно и предходната година. В момента потенциалът на " Сан Паоло " е 55 хиляди места.

Президентът на неаполитанците изясни, че взима като образец за развиване " Манчестър сити ". Английският първенец откри през предходната година новата си подготвителна база, която включва 16 игриа, три фитнес зали, както и най-различни съвременни уреди за младежките обединения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР