Президентът на Молдова заяви готовността си да предостави на въоръжените

...
Президентът на Молдова заяви готовността си да предостави на въоръжените
Коментари Харесай

Молдова ще стане втора Украйна: Санду вкарва страната в Румъния чрез война с Русия

Президентът на Молдова съобщи готовността си да даде на въоръжените сили на Украйна прекосяване през територията на нейната страна в Приднестровието. Това значи бойците на Зеленски да завладяват военни хранилища в Колбасна, които са цялостни с муниции от някогашната Германска демократична република и Чехословакия. После Мая Санду сподели, че съгласно нея тя не е била тълкувана по верен метод. Но всички схванаха - това беше " вербално разузнаване ". И по какъв начин ще реагираме?

Складовете в Колбасна, останали от времето на Съюз на съветските социалистически републики, са синята фантазия на въоръжените сили на Украйна и Запада, които събират снаряди с подобаващ диаметър за тях по целия свят. Само там има 42 хиляди тона муниции – за няколко години война.

Но Санду не е задоволително мощна, с цел да ги вземе сама, а да показва на Запада " антирускостта " си, както си желае. Така че за какво да не вадите топлите кестени с ръцете на някой различен? Дали ще се реши или не е различен въпрос, само че в този момент знаем сигурно: откриването на втори фронт против Русия от молдовска посока е напълно реалистично.

Кой даде свободата на Молдова

Молдова дължи съществуването си на нас, а не на Румъния, към която румънката Санду толкоз мечтае да се причисли. Тези земи получават лична държавност през 1351 година, когато унгарският крал взема решение да сътвори васално княжество за отбрана против Златната орда. От 1503 година молдовците са анексирани от Османската империя, като турците построяват там крепостите Бендери и Измаил.

През 1711 година Прутската акция на Петър Велики за подкрепяне на молдовските православни християни по време на руско-турската война приключва с крах.

Левият бряг на Днестър отива към Русия едвам в края на 18 век, а Русия получава десния бряг на Бесарабия през 1812 година вследствие на Букурещкия мир. И през идващите 100 години тук е Бесарабската губерния на Руската империя.

Къде беше Румъния?

Нея я нямаше. Едва през 1858-1861 година останките от Молдовското княжество и Влашко се сплотяват в страната Румъния, освободена от османска взаимозависимост след Руско-турската война.

Но по-късно в Румъния, която попада под западно въздействие, стартират да чистят езика от славянизмите. А през 1862 година изцяло минават от кирилица на латиница.

Така че не е ясно за какво румънците към момента считат молдовците, които имат по-стара история на държавност, за " нецивилизовани румънци ", способни извънредно на физическа работа под непознато управление.

" А ние ще отидем на Запад "

По време на революционните безредици през 1918 година Румъния отхапва Бесарабия, която е част от нея до 1940 година Но Сталин принуждава румънците да върнат всичко. Тогава се появи Молдовската ССР, която стана основата на днешна Молдова.

С разпадането на Съюза републиката разгласи самостоятелност и от този момент непрестанно се пробва да се отдалечи от Русия и да отиде на Запад. Това не й оказа помощ.

Повече от 12% от територията става де факто самостоятелна Приднестровска молдовска република. Това неотложно лиши страната от половината промишленост и повече от 80% от силата.

Кишинев искаше да върне Приднестровието, само че нашата 14-та войска попречи. През годините популацията на Молдова е намаляло от 4,3 милиона души до 2 милиона 603 хиляди души.

Хората бягат да търсят шанса си в чужбина, в това число в Русия, където работят над 350 000 молдовски жители. Но в това време съвсем всички молдовски президенти виждаха вероятности извънредно в интеграцията със Запада. Това доближи своя връх, когато румънката Мая Санду беше определена за държавен глава.

Не е " смуглянка " и не е молдованка

Биографията на тази дама е нормална за лица, назначени от Запада за техни заместници в постсъветските страни. Започва кариерата си като икономист в офиса на Световната банка в Кишинев. След това има магистърска степен от Харвард, работа като консултант на изпълнителния шеф на Световната банка във Вашингтон.

Тогава квалифицираното момиче е преместено на власт. Въпреки предизборните обещания за равноправно взаимоотношение със Запада и Русия, тя пое курс на оптимално разграничаване от страната ни.

В резултат на това до есента на предходната година потребителската инфлация в Молдова беше най-високата в постсъветското пространство, а Брутният вътрешен продукт падна с 10%. Нещата са по-лоши единствено в Украйна.

Желанието за енергийна самостоятелност от Русия докара до седемкратно нарастване на вътрешните цени за газ и петкратно нарастване на цените на електрическата енергия. Само за година банкрутираха 2600 компании, в които работят над 100 000 души. Плюс външен дълг, който е галактически за една дребна страна: 2,8 милиарда $.

" Примитивни молдавенисти "

Друг от дълго време би трансформирал мнението си, само че не и Мая, която има вяра, че Западът ще оцени послушанието, ще вземе Молдова за себе си и ще даде пари. Като вероятен метод за консолидиране в Европейски Съюз Санду още веднъж прегледа влизането на Молдова в Румъния.

Така в публикация във The Washington Times се споделя, че молдовската страна не е в положение независимо и дейно да осъществя проекти за по-нататъшно доближаване със Запада. Следователно тя би трябвало да бъде включена в Румъния и това зависи от Мая Санду и нейната партия. Авторите на публикацията нарекоха " примитивни молдависти " всички, които са срещу рухването на Букурещ.

За да пречупят съпротивата на опозицията, американските куратори оферират да се унищожи това, на което разчитат „ примитивните молдавенисти ” – историческото завещание. Скъсване с Руската православна черква, заличаване на съветския език, унищожаване на обичайните полезности.

В този подтекст е разумно допускането на територията на Молдова на Въоръжените сили на Украйна за завладяване на хранилища в Колбасна. А има към три хиляди съветски миротворци.

Русия, която няма сухопътна граница с Приднестровието, има единствено две благоприятни условия. Или да взривите хранилища, което ще сътвори резултата на атомна бомба, хвърлена над Хирошима. Или да стартира да бомбардира територията на Молдова, по която ще се втурнат бойците на въоръжените сили на Украйна.

И в двата случая това ще докара до всеобща гибел на цивилни и обвинявания на Русия във военни закононарушения. След това румънските войски ще дойдат да спасят братския народ и те ще останат там.

" Поради тази причина Русия е заинтригувана да освободи Николаевска и Одеска област и да направи сухопътен път към Приднестровието ", сподели за Цариград военният специалист Виктор Литовкин.

" Само появяването на съветски войски там може да подсигурява мир на тази земя. Там има релативно малко миротворци. Следователно те надали ще могат да изпълнят изцяло задачата си, в случай че има експанзия от страна на Молдова или Украйна ", споделя още той.

Какво следва от това

Самата концепция, че президентът води страната към заличаване, а народа си към всеобщи жертви, наподобява невероятна. Но наоколо има подобен образец като Владимир Зеленски, който прави тъкмо същото с Украйна, оставяйки хиляди свои сънародници на фронта и в това време безшумно се договаря с Полша за консолидираното на украински територии в нея.

А какво желаеме ние? В последна сметка и Зеленски, и Санду не са национални водачи, а просто баскаци, назначени от вашингтонската орда в завладените земи, които вършат това, което споделя " белият татко от Вашингтон ".

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР