Президентът на МОК Томас Бах се произнесе по решението на

...
Президентът на МОК Томас Бах се произнесе по решението на
Коментари Харесай

Президентът на МОК с официална позиция след наказанието на Русия

Президентът на МОК Томас Бах се произнесе по решението на WADA, пуснало гилотина над съветския спорт за четири години от най-важните надпревари.
Дни преди да се разгласи присъдата от Антидопинговата организация, Бах назова видяните в отчета операции и фалшификации от съветска страна по тематиката с допинга " втрещяващи ". Още тогава стана ясно, че той е изцяло склонен, в случай че глобата е безмилостна.

" Решенията бяха наложителни и ние ще се придържаме към тях - разяснява първият в Олимпийското придвижване през днешния ден. - МОК има в своите нормативни документи уговорка, че приема Кодекса на WADA, а всяко решение на Антидопинговата организация е наложително за нас. Не бе нещо ненадейно, не желая да злоупотребявам кои обособени асоциации ще реагират със свое тълкувание на наказването. "

Очаква се някои от международните спортни босове в обособените федерации да позволен руснаците на шампионатите си. Други да ги спрат напълно, а трети - да разрешат присъединяване, само че без знаме и байрак. Последният вид ще бъде сигурно прибавен на Олимпийската сцена, удостовери Бах.

Но и на срещата с шефа на МОК стана ясно, че ще има неясноти и проблеми при използването на глобата. Например - доста ще е мъчно отнемането на семейства на Русия, към този момент извоювани и проведени за интервала от 4 година, който стартира от 2020-а.

Причините са освен в това, че ще е мъчно да бъде сменено мястото на семейството за къс интервал. Оказва се, че чисто юридически такова решение е атакуемо.

След мненията на Бах, се изрече и Юри Ганус, ръководител на Руската антидопингова организация. Той бе на срещата на върха на МОК в Лозана, Швейцария.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР