Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах изпрати официална покана

...
Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах изпрати официална покана
Коментари Харесай

Русия и Беларус не получиха покана от Томас Бах за участие в Олимпиадата

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах изпрати публична покана за присъединяване в Олимпийските игри в Париж до 203 страни, само че измежду тях не са Русия и Беларус. По-рано този месец Бах удостовери, че Русия и Беларус няма да имат право да вземат участие като тимове в Париж поради съветската военна инвазия в Украйна, само че все пак от МОК оставят врата отворена за спортистите от двете страни да вземат участие на Игрите под безпристрастен байрак.

Томас Бах е на тридневно посещаване в Париж за отбелязването на една година до началото на Олимпиадата, която ще се организира в интервала 26 юли - 11 август 2024. " В сходство с олимпийската харта имам голямата чест и наслаждение да поканя спортистите от целия свят да се съберат в Париж, Франция за 33-то издание на Олимпийските игри ", заявих Бах, който добави, че е получил " отлична информация за подготовката за Париж 2024 ", откакто направи оглед на градежа на олимпийското село. Той сподели, че спортистите ще бъдат доста щастливи със селото.

Освен Русия и Беларус, покана не получи и Гватемала, която е с краткотрайно спрени права от МОК поради обвинявания в държавна интервенция в самостоятелния локален олимпийски комитет, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР