Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах заяви пред

...
Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах заяви пред
Коментари Харесай

Томас Бах категорично отхвърли възможността ИБА да възстанови олимпийския си статут

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах съобщи пред спортния портал Inside the Games, че няма никакъв късмет Международната боксова асоциация (ИБА) да възвърне олимпийския си статут.

ИБА беше изключена от структурите на МОК през юни тази година след дългогодишни проблеми сред двете организации.

Така организацията на олимпийските квалификации в бокса бе поета от МОК, както бе и на Олимпийските игри в Токио 2020.

" На олимпийски игри повече няма да забележим бокс под патронажа на ИБА. Точка по този въпрос. Ние дадохме четири години на ИБА, с цел да извърши изискванията ни, само че това не се случи. Настоящото държание на управлението на ИБА не дава учредения, че обстановката там ще се усъвършенства ", безапелационен е Бах.

Германецът още един път повтори аргументите, заради които ИБА бе извадена от олимпийското придвижване - липса на финансова бистрота, неприятно ръководство и проблеми със съдийството на интернационалните шампионати.



Заради изключването на ИБА от структурите на МОК няколко от най-големите национални боксови федерации в света, най-много от Западна Европа и Северна Америка, оповестиха, че основават нова организация, наречена World Boxing. В нейната конструкция влязоха американската, английската, немската, британската, канадската, аржентинската, бразилската, нидерландската, австралийската, датската и шведската федерация, както и още няколко по-малки.

Според Бах обаче към момента е рано да се приказва за включването на новата федерация в редиците на МОК.

" Мисля, че на този стадий не може да приказваме за приемане на статут. Не съм сигурен дали има и 20 национални федерации, които членуват в тази организация. В момента World Boxing няма нужната интернационална представителност. Когато реализиран прогрес по този въпрос, ние ще бъдем подготвени да приказваме с тях ", разяснява Томас Бах.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР