Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах заяви пред

...
Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах заяви пред
Коментари Харесай

Томас Бах: МОК разглежда различни сценарии, но не и отмяна на Олимпийските игри

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах съобщи пред " Ню Йорк Таймс ", че се преглеждат разнообразни разновидности, само че анулацията на Олимпийските игри в Токио това лято не седи на дневен ред.

Олимпийският огън дойде в Япония по-рано през днешния ден, а церемонията по посрещането му мина при допустимо най-тесен кръг от хора поради международната пандемия от ковид, която към този момент лиши живота на над 10 000 души по целия свят.
 " Отмяната на Игрите не стои на дневен ред. Ние сме сигурни в триумфа на тези Игри ", сподели Бах.

От МОК оповестиха преди дни, че решение за анулацията на най-големия състезателен конгрес на този стадий е прекомерно рано да бъде взето, въпреки квалификациите в съвсем всички типове спорт към момента да не са почнали.

" Не знаем каква ще бъде обстановката през юли месец. Разбира се, че обсъждаме всевъзможни разновидности, само че го вършим дружно с всички разнообразни федерации и професионални лиги и 4 месеца преди старта към момента не можем да дадем безапелационен отговор ", разяснява още Бах.
 Япония вложи в подготовката за Олимпийските игри 12 милиарда $ и чака над 600 000 спортисти и задгранични фенове да дойдат в страната, само че президентът на МОК означи, че финансовите ползи няма да бъдат водещи при определянето на крайното решение за ориста на Игрите.

" През последните четири години сме проигравали всевъзможни вероятни сюжети, които биха попречили на провеждането на Олимпийските игри. Осъзнаваме, че светът се намира в рисково комплицирана обстановка, само че знаем, че всички се нуждаем от сплотяващ знак на вяра, какъвто са Игрите. Все още не знаем какъв брой дълъг ще бъде тунелът, в който се намираме, само че се надяваме, че олимпийският огън е светлината в края на този тунел ", сподели Бах в приветственото си слово при идването на огъня.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР