Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах заяви, че

...
Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах заяви, че
Коментари Харесай

Шефът на МОК: Не пускайте руските спортисти до международни състезания!

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах съобщи, че ръководената от него организация не предлага допускането на съветски и беларуски спортисти в надпревари, само че реализирането на сходен ход е доста сложен за реализиране заради ред фактори.

Бах приказва по време на съвещанието на Генералната асамблея на Асоциацията на националните олимпийски комитети (АНОК), която се организира в южнокорейската столица Сеул. Организацията сплотява 206 национални олимпийски комитета.

" Ние предлагаме да не се позволява на съветски и беларуски спортисти да взимат присъединяване в каквито и да било интернационалните надпревари.

Трябваше да го създадем. Разбира се, това се случи доста мъчно. Тези защитни ограничения затрудняват спортния живот на спортисти и публични лица, които не носят отговорност за военните дейности на страната си.

" По принцип считам, че спортистите не е належащо да стават жертви на политиките на своите държавни управления. Това прави обстановката много комплицирана за нас. Но изрично мога да заявя, че не е пристигнало времето да се вдигнат глобите ", сподели Бах от трибуната на Асамблеята.

ТЕМА преди 33 минути 390 преди 5 часа 929 преди 8 часа 1731
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР