Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах потвърди, че

...
Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах потвърди, че
Коментари Харесай

Бах потвърди, че организаторите в Япония планират специална медицинска концепция за олимпийското село

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах удостовери, че уредниците в Япония възнамеряват специфична здравна идея за олимпийското село за игрите в Токио през идната година по отношение на пандемията от ковид.

В чат в "Инстаграм " с немския играч на копие Йоханес Фетер Бах съобщи, че работна група обмисля "как да се реализиран допустимо най-хубавите ограничения за сигурност в селото ". "Селото е там, където Игрите са живи, където сърцето на Игрите бие. Този път не може да бъде толкоз обществено, колкото бихме желали да е и по какъв начин сме привикнали да бъде, сподели Бах. Отборите и спортистите би трябвало да бъдат разграничени в "балони ", а на местата за храна ще се сервират единствено пакетирани ястия.

Японският стопански вестник "Nihon Keizai Shimbun " заяви, че селото, което се чака да приюти към 30 000 спортисти и чиновници, ще разполага със лична здравна инфраструктура, с цел да предотврати разпространяването на вируса в други региони на японската столица.

В обявата се споделя, че в селото се възнамерява център за взимане на проби. Всички с леки признаци ще бъдат изолирани покрай селото, до момента в който тези със съществени признаци ще бъдат трансферирани в лечебни заведения. Игрите в Токио бяха отсрочени с една година поради пандемията. Сега уредниците от МОК и Япония работят по разнообразни сюжети за това по какъв начин да се провеждат олимпийските игри на фона на здравната рецесия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР