Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах не се

...
Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах не се
Коментари Харесай

Томас Бах не се притеснява от бойкот на Украйна

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах не се опасява от протест за Игрите в Париж през 2024 година от страна на Украйна и още веднъж отбрани решението да бъде разрешено на състезатели от Русия и Беларус да вземат участие, написа организация ДПА.

" Защо Украйна би трябвало да санкционира личните си спортисти за нашествието в страната от страна на съветската войска и да ги лиши от фантазията им за Олимпиадата ", съобщи Бах пред немския вестник Welt am Sonntag.

" Не си последовател на войната, просто тъй като не изпълняваш всички претенции на Украйна, изключително поради, че подкрепяхме украинските спортисти с невиждана взаимност от старта на войната ", продължи Бах.Той сподели още, че решението няма да промени курса войната в Украйна в интерес на Русия. Томас Бах добави, че спортистите от Русия и Беларус имат позволение да вземат участие в Париж единствено като неутрални състезатели и без всевъзможни национални знаци, в случай че не поддържат войната и нямат връзки с съветските военни служби или службите за сигурност.

" Нова прави глобите за това държавно управление още веднъж ясни пред целия свят ", счита Бах.

Решението на МОК бе подложено на критика от Украйна, само че също и от Русия, която се тормози, че на топ спортистите може да бъде отказано присъединяване съгласно критериите.Предвид рецензиите и от двете страни Томас Бах заключи: " Това значи, че явно сме постигнали добър баланс. "

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР