Президентът на Международната федерация по борба (UWW) Ненад Лалович говори

...
Президентът на Международната федерация по борба (UWW) Ненад Лалович говори
Коментари Харесай

Лалович: България има интерес към Световното през 2023

Президентът на Международната федерация по битка (UWW) Ненад Лалович приказва пред медиите по отношение на идването си в България за Световното състезание за кадети, което се организира тази седмица.

Лалович, който е посетител на Световното за кадети в София, изясни, че България би трябвало да извърши разнообразни критерии, в случай че желае да семейства на Световното по битка за мъже и дами през 2023.

Той съобщи, че този шампионат ще бъде генерална подготовка за страната ни, която следващата година ще одобри олимпийската подготовка, съобщи кореспондент на БГНЕС. Лалович разяснява и опцията България да одобри Световното състезание за мъже и дами през 2023 година

„ Искам първо да благодаря на цялата българска федерация по битка за организацията на това Световно състезание за кадети. Условията са доста положителни, залата също. Всичко това е доста значимо, тъй като тези деца са бъдещите първенци и би трябвало да привикват с това ”, стартира сърбинът. „ Нашата цел е всички надпревари да са като това тук и нашите състезатели да са горди от своето присъединяване. Това е задачата, която БФБ (Българската федерация по борба; б.р.) е постигнала за този шампионат. Това е, на процедура, подготовка за семейството на страната ви на олимпийската подготовка следващата година ”, добави Лалович.

„ Тази подготовка, която ще приемем следващата година, несъмнено ще се окаже решаваща за мнозина. Да се надяваме, че ще се оправим с това домакинство. Ние с господин Лалович работим като тандем за осъществяването на една цел – развиването на битката ”, разясни дългогодишният президент на Европейската федерация по битка Цено Ценов.

„ Имахме доста плодородна среща с Бойко Борисов, министъра на спорта, с президента на БОК. Нашата федерация се развива доста бързо и даже календарът за надпревари е цялостен до 2022 година Това преди не се е случвало. Без да влизам в елементи ще кажа, че България има интерес да одобри този шампионат, само че би трябвало да бъдат изпълнени разнообразни критерии ”, приключи Лалович във връзка желанието на София да одобри влиятелния конгрес след четири години. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР