Президентът на Малдивите Мохамед Муизу бе първият чуждестранен държавен глава,

...
Президентът на Малдивите Мохамед Муизу бе първият чуждестранен държавен глава,
Коментари Харесай

Президентът на Малдивите Мохамед Муизу: Приятелството ни с Китай се гради на основата на взаимно уважение и зачитане интересите

Президентът на Малдивите Мохамед Муизу бе първият задграничен държавен глава, който посети Китай през 2024 година Страната бе и първата му спирка в чужбина откакто той бе определен на поста.

В изявление за Китайската медийна група, президентът Муизу съобщи, че Малдивите са признателни на Китай за поддръжката за развиването на страната през годините, а другарството посред им има дълга история, датираща още от времената на античния Път на коприната.

Президентът Муизу уточни, че ръководителят Си Дзинпин е харизматичен водач, който слага в работата си преди всичко ползите на китайските жители и страна, и под негово управление стопанската система на Китай реализира удивително развиване.

След старта на самодейността „ Един пояс и веднъж “ преди 10 години, равнището на взаимопомощ и съдействие сред Китай и Малдивите навлезе в нов стадий, съобщи президентът Муизу. Той изрази упования актуалното му посещаване да подтиква китайско-малдивските връзки и да увеличи равнището им до всеобхватно стратегическо партньорство. Приятелството сред двете страни се гради на основата на взаимно почитание, отбрана на националния суверенитет и териториална целокупност и ценене на ползите на другия, уточни още президентът Муизу.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР