Президентът на Локомотив (Москва) Иля Геркус обеща още едно звездно

...
Президентът на Локомотив (Москва) Иля Геркус обеща още едно звездно
Коментари Харесай

Локо се подсилва с нападател, който беше в плановете на Барса, Юве и Ман Юнайтед

Президентът на Локомотив (Москва) Иля Геркус даде обещание още едно звездно попълнение в идващите дни и медиите разкриха кого има поради. Руският първенец е в напреднали договаряния с нападателя на Шалке 04 Брийл Емболо. Талантливият швейцарски национал може да коства близо 20 млн. евро на " железничарите ", само че те са подготвени да влагат сериозна сума в привличането на младока.

В основата на концепцията за привличането на Емболо е спортният шеф на Локо Ерик Щофелсхаус, който преди време изпълняваше същата роля и в Шалке. По негова самодейност на " РЖД-Арена " дойде международният първенец Бенедикт Хьоведес, а в отбора е и друга някогашна звезда на " кралскосините " - Джеферсон Фарфан.

Емболо направи възторг с екипа на Базел през сезон 2015/16, когато бе едвам 18-годишен. От него се интересуваха съвсем всички европейски грандове, отпред с Барселона, Манчестър Юнайтед и Ювентус. Самият футболист обаче избра Шалке, тъй като беше наясно, че в Гелзенкирхен ще има повече шансове да играе постоянно. Първата му година в Бундеслигата се трансформира в неуспех поради тежка травма, която го държа отвън терените към 7 месеца. През предишния сезон той записа 21 мача и 3 гола, а в този момент клубът е подготвен да се раздели с него при подобаваща оферта.

Междувременно, Хьоведес кацна в Москва по-рано през днешния ден и ще бъде на трубинуте за дербито със Спартак (Москва) тази вечер. Германският бранител игра през предишния сезон чартърен в Ювентус, само че взе присъединяване единствено в 3 мача в Серия " А ".

" Здравейте другари! Аз съм Бенедикт Хьоведес. С неспокойствие очаквам да играя за Локомотив. Надявам се да ви видя довечера на мача против Спартак ", съобщи бранителят в особено видеообръщение към почитателите на първенците.

Другата скъпа облага на Локомотив - Гжегож Криховяк, тренира пълноценно и се чака да дебютира в столичния конфликт. Полякът обаче надали ще попадне в стартовия състав на Юрий Сьомин.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР