Президентът на Литва Гитанас Науседа не изключи пълното затваряне на

...
Президентът на Литва Гитанас Науседа не изключи пълното затваряне на
Коментари Харесай

Президентът на Литва не изключи пълното затваряне на границата с Беларус заради ЧВК Вагнер

Президентът на Литва Гитанас Науседа не изключи цялостното затваряне на границата с Беларус поради наличието там на частната военна компания „ Вагнер ”, оповестяват съветски медии.

" Трябва да приказваме освен за ограничения на национално равнище, само че и да обсъждаме логаритми какво да вършим, в случай че обстановката се утежни още повече, в това число затваряне на границата с Беларус. Но това би трябвало да се случи в съгласуваност сред Полша, Литва и Латвия ", сподели още Науседа по време на конференция с полския министър председател Матеуш Моравецки след взаимно посещаване на танковия полк Сувалки.

По-рано полската страна също разгласи опцията за цялостна изолираност на Беларус. Според Моравецки сега на територията на Беларус може да има 4000 членове на ЧВК " Вагнер " или " малко повече ".

Според Варшава и Вилнюс „ Вагнер ” могат да бъдат употребявани за провокации против Полша и балтийските страни, както и целия източен фланг на НАТО или за изостряне на миграционната рецесия. Моравецки допусна, че вагнеровците „ може да се маскират и да се показват за незаконни мигранти, с цел да обхванат на територията на Полша и други страни от НАТО и да провеждат бойкот там “.

„ Затова преместваме нашите войски в източната част на страната, с цел да укрепим източния фланг на НАТО и Европейски Съюз “, съобщи той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР