Президентът на КТ Подкрепа“ Димитър Манолов е оптимист за начина,

...
Президентът на КТ Подкрепа“ Димитър Манолов е оптимист за начина,
Коментари Харесай

Димитър Манолов оптимист за работата на синдикатите със служебното правителство

Президентът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов е оптимист за метода, по който ще работят синдикалните организации със служебното държавно управление. В утринния блок на Българска национална телевизия Mанолов уточни, че ще съумеят да намерим път едни към други. Нито те, нито ние имаме различен късмет, посочи синдикалният водач.
Манолов настоя служебното държавно управление дружно със обществените сътрудници да съумеят да успокоят хората, тъй като пандемията се трансформирала в политиката. Трябва да продължат ограниченията, които пречат на развиването на безработицата – мярката 60/40 и поддръжката за пенсионерите, уточни той.
 Димитър Манолов: Служебните министри безусловно би трябвало да схванат къде се намират Димитър Манолов: Служебните министри безусловно би трябвало да схванат къде се намират
" Служебните министри безусловно би трябвало да схванат къде се намират, тъй като не знаят къде се намират, с дребни изключения като Гълъб Доне...
Манолов добави, че пенсионните системи са огромни и тежки, като късите периоди, в които би трябвало да се подхващат ограничения са 10-15 години, а дългите – повече. Бързи и ефектни решения сега, в който политиката стартира да се меси в пенсиите няма, добави Манолов и увери, че пенсии постоянно ще има.
КТ „ Подкрепа “ ще упорстват тези ограничения да продължат, като има повече правдивост в тях. Политиците имат нездравословния табиет да мислят на едро, само че с цел да може да се намерят едни решения, би трябвало един развой да се раздели на най-дребните съставни елементи, посочи Манолов.
За минималната работна заплата и по кое време тя ще стане по браншове, която да не бъде ябълката на раздора сред работодатели и синдикати, Манолов съобщи, че не са открити решения и не е оптимист. Исканията на едната страна да получи цялостен надзор няма по какъв начин да бъде осъществена. Няма по какъв начин да стигнем до тази точка работодателите едностранно да дефинират минималната работна заплата. Идеята им е само и единствено тази, никаква друга, уточни Манолов.
От КТ „ Подкрепа “ ще търсят диалози за стопанската система и енергетиката. Тази тематика би трябвало да стане част от Плана за възобновяване и резистентност, настоя Манолов.
 Димитър Манолов: Има огромен риск за бюджета при служебно държавно управление Димитър Манолов: Има огромен риск за бюджета при служебно държавно управление
В пенсионната система има един-единствен правилен метод - пенсиите всяка година да бъдат осъвременявани, което ще рече да бъдат преизчисл...
Прочетете още по тематиката:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР