Президентът на КТ Подкрепа“ Димитър Манолов е категоричен, че синдикатите

...
Президентът на КТ Подкрепа“ Димитър Манолов е категоричен, че синдикатите
Коментари Харесай

Димитър Манолов: За много неща сме европейци, но когато стигнем до данъците, си мълчим

Президентът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов е безапелационен, че синдикатите няма да спрат да повтарят, че системата на облагане на приходите и на облагите би трябвало да бъде изменена.

„ За доста неща сме европейци, само че когато стигнем до налозите, си мълчим “, съобщи пред БНР Димитър Манолов.

Според него всичко е в ръцете на политиците, които имат опция да поправят грешките, трупани през годините.

„ Политиците имат неповторим късмет да поправят неща, трупани години наред, доколкото бюджет, одобряван през юли, не може да реши всъщност никакви задания, с изключение на да добута годината. Единствената опция, когато се приказва за приходи, е той да поправи неща, трупани през годините. Това е инерционен бюджет “.

Манолов е безапелационен, че при разискването на бюджета следващата година ще се организира сериозният диалог с политиците.

„ Сериозният диалог е за Бюджет 2024 и ще бъдат припомнени на политиците проучвания на Европейската централна банка и на Международния валутен фонд, съгласно които част от нарасналата инфлация се дължи на това, че в цените на стоките и на услугите са калкулирани спомагателни свръхпечалби. “

Синдикатите и властта са разискали нуждата от промени в механизма, по който се дефинират заплатите в държавната администрация.

„ Системата, въведена преди 10-12 години, мощно толерира едни 10% от работещите за сметка на всички останали, изключително тези, които опъват каиша. Има набор от чиновници, които получават по-високи хонорари от ръководителите. Работещите в администрацията са сред 90 000 и 120 000 души през годините, в това число и незаетите бройки “.

И добави, че концепцията за в допълнение облагане на свръхпечалбите е толерирана и от Европейската централна банка и Международния валутен фонд.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР