Президентът на Косово Вьоса Османи заяви, че Косово няма да

...
Президентът на Косово Вьоса Османи заяви, че Косово няма да
Коментари Харесай

Османи: Сърбия не спазва споразумението от срещата в Охрид

Президентът на Косово Вьоса Османи съобщи, че Косово няма да се откаже от главното съглашение и, че Сърбия би трябвало да съблюдава всичко, контрактувано в Охрид, оповестява.

Османи сподели, че сръбската страна не зачита никакво съглашение, произлизащо от разговора.

„ Дори след 24 часа от срещата в Охрид Сърбия не съблюдава съглашението, както беше през февруари, което потвърждава, че разговорът няма политическа или правна стойност за нея. Текстът на главното съглашение остава същият и не се трансформира, тъй че член 4 от това съглашение, който задължава Сърбия да не се опълчва на участието на Република Косово в никоя организация, остава в действие “, сподели още Османи.

„ Във вторник сръбският президент Вучич разгласи, че Охридското съглашение е правно обвързващо. Той обаче сподели, че няма да разреши участието на Косово в Организация на обединените нации, което очевидно опонира на член 4 от съглашението, което съгласно него е правно обвързващо ”, добави Османи.

„ Трябва да се обърне внимание и да се съобщи ясно, че Борел не може да се съгласи от името на Вучич, когато Вучич излезе и съобщи намерено, че не е склонен с най-малко половината от членовете на това съглашение. Много се надявам, че ще има наказване за Сърбия ”, съобщи Османи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР