Президентът на Косово Вьоса Османи осъди нападението над сръбски момчета

...
Президентът на Косово Вьоса Османи осъди нападението над сръбски момчета
Коментари Харесай

Османи: Нападението над сръбски деца е неприемливо

Президентът на Косово Вьоса Османи осъди нападението над сръбски момчета в Щръпце , като акцентира, че раняването им е неприемливо и че причинителят на нападението би трябвало да бъде изправен пред правораздаването, заяви „ Репортери ”.

„ Раняването на млади мъже на 11 и 21 години в Щръпце е недопустим акт, тъй че причинителят би трябвало да бъде изправен пред правораздаването “, споделя Османи, заяви Косово онлайн.

Президентът изиска от службите за сигурност незабавно да се заемат със случая. „ Институциите на Косово са изцяло ангажирани с обезпечаването на безвредна и спокойна среда за жителите, без значение от етническата им принадлежност. Пожелавам на ранените бързо възобновяване и приканвам службите за сигурност да разрешат случая незабавно и съгласно закона “, сподели Османи.

11-годишно момче и 21-годишен юноша са били ранени в село Готовуша до град Щръпце от преминаващ автомобил. Двамата са откарани в болница със междинни пострадвания.

По време на нападението младежите вървели край пътя и носели елха , когато нападателят разкрил огън по тях. Те са с огнестрелни рани, едното момче е простреляно в ръката, а другото в рамото, като не са с заплаха за живота.

По-големият юноша, който пострада през днешния ден, описа по какъв начин се е случил случая.

„ Излязохме на пътя да снимаме и тогава мина кола . Изстреляха патрон и ме улучиха в ръката “, сподели той в резюме пред TV Herc.

След случая разбунтувани сърби блокираха пътя в символ на митинг, оповестява сръбският „ Телеграф “.

По-късно обвинен за стрелбата беше арестуван.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР