Президентът на Косово Вьоса Османи обсъди необходимостта от премахване на

...
Президентът на Косово Вьоса Османи обсъди необходимостта от премахване на
Коментари Харесай

Косово: Действията на Сърбия са опит за подкопаване на диалога

Президентът на Косово Вьоса Османи разиска нуждата от унищожаване на барикадите в северната част на страната по време на среща с емисаря на Съединени американски щати за Западните Балкани Габриел Ескобар.

„ Действията на Сърбия са ориентирани към подкопаване на разговора за взаимно признание “, сподели Османи и благодари на Съединени американски щати за ясното обръщение, което са отправили в неделя.

„ На срещата бяха разисквани последните събития в страната и района. Президентът Османи акцентира незабавната нужда от унищожаване на барикадите в северната част на страната, сложени от противозаконни структури, проведени в незаконни банди и режисирани от Вучич.

Тя акцентира, че офанзивите против институциите на Република Косово и интернационалните институции са закононарушения, за които причинителите би трябвало незабавно да бъдат изправени пред правораздаването.

На срещата с емисаря Ескобар президентът Османи акцентира, че Косово продължава да бъде градивна страна в процеса на разговор и че дейностите на Сърбия са опит да се подкопае разговорът за взаимно признание.

На срещата бяха разисквани методите за по-нататъшно развиване на връзките сред Косово и Съединени американски щати и по-специално настояването на президента Османи, отправено през юни 2022 година, за започване на стратегически разговор сред двете страни, както и интеграцията на Косово в евроатлантическите структури “, се показва в известие на президентството.

p> Най-интересните диалози от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в,,и

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР