Президентът на Косово Хашим Тачи отново се опитва да съживи

...
Президентът на Косово Хашим Тачи отново се опитва да съживи
Коментари Харесай

Хашим Тачи отново се опитва да съживи идеята за промяна на границите

Президентът на Косово Хашим Тачи още веднъж се пробва да съживи концепцията за смяна на границите, само че този път с по-плавен дискурс, отбелязва електронното издание на водещия прищински всекидневник Zeri, представен от " Фокус ".
Изданието цитира думите на президента на най-младата страна на Балканите, изречени в границите на посещаване в Албания. Тачи увери, че ще направи допустимо присъединението на Прешево, Медведжа и Буяновац към Косово, без освен това да се отстъпва и милиметър от територия на страната на Сърбия.
„ Знаете, и аз през днешния ден дублирам моя ангажимент и моята ангажираност, че Прешево, Медведжа и Буяновац ще се причислят към територията на Република Косово, без да визира и един милиметър от територията на Република Косово, нито „ Трепча “, нито Митровица, нито който и да било завършек на територията на Косово като авансово изискване за национално обединяване “, цитира Zeri думите на Тачи.
Идеята за смяна на границите бе разкритикувана от множеството парламентарни партии в Косово, част от интернационалната общественост, както и от членовете на някогашната партия на президента Тачи, „ Демократическата партия на Косово “ (ДПК), напомня изданието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР