Президентът на Косово Хашим Тачи отхвърли днес предложението за размяна

...
Президентът на Косово Хашим Тачи отхвърли днес предложението за размяна
Коментари Харесай

Косовският президент отхвърля предложението за размяна на територии със Сърбия

Президентът на Косово Хашим Тачи отхвърли през днешния ден предлагането за замяна на територии със Сърбия, като съобщи, че той "никога не би търгувал с териториите на Косово ", само че би обмислил корекции на границата за нормализиране на връзките, заяви ДПА и Българска телеграфна агенция.„

Идеята за замяна на територии беше издигната за първи път от сръбски представители предходната година. Тя беше отхвърлена от водачите на косовските албанци като неприемлива, както и от по-голямата част от интернационалната общественост като прекомерно рискова.

Тачи съобщи нощес пред публицисти, че има желание да повдигне въпроса за присъединението към Косово на районите в Южна Сърбия, обитаеми с албанци, заяви ТАСС. Косовският президент направи това изявление преди отпътуването си за срещата в Берлин на представители на Западните Балкани и Европейския съюз, която стартира през днешния ден.

"Не чакам, че ще има разговор или договаряния, само че аз ще изразя позицията си в поддръжка на присъединението на Прешево, Медведжа и Буяновац ", сподели той. Тачи се надява, че домакините на срещата, немският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон, ще убедят Сърбия да признае независимостта на Косово.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР