Президентът на компанията на Илън Мъск Neuralink, Макс Ходак, която

...
Президентът на компанията на Илън Мъск Neuralink, Макс Ходак, която
Коментари Харесай

Президентът на компанията Neuralink напуска поста си

Президентът на компанията на Илън Мъск Neuralink, Макс Ходак, която има високата упоритост да създаде компютърни чипове, които дейно да се свързват с човешкия мозък, написа в Twitter, че напуща поста си в сдружението, на което е съосновател дружно с Мъск. Макс Ходак не посочи за какво взема решението си за овакантяване на компанията. „ Вече не съм в Neuralink (отпреди няколко седмици) “, написа той в Twitter. „ Бях се трансформирал в голяма мажоретка на компанията! Напред към нови неща. “, се споделя още в обявата му.

Neuralink е фокусиран върху създаването на Brain-to-machine интерфейси. Миналия месец компанията разгласява видеоклип в YouTube, в който демонстрира маймуна, в чийто мозък е вграден създаден от компанията чип, като с помощта на него тя движи курсора на екрана на компютър, употребявайки единствено мозъка си. Преди това видяхме проява на чипове на Neuralink с свине, а упоритостите на Мъск са един ден да свърже и човешкия мозък с компютърен чип, който може да помогне за възобновяване на изгубени неврологични функционалности, придобиване на нови такива, или пряк надзор на машини със силата на мисълта, а на по-късен стадий даже да бъде реализиран пряк достъп до бази данни (може би и интернет).

Мъск и Ходак основават Neuralink дружно с още няколко души през 2016 г, като главната инвестиция в компанията е на Мъск, и се равнява на милиони долари. Миналата година Stat News заяви, че някои някогашни чиновници са описали вътрешната просвета на Neuralink като безредна, като споделят, че на учените в компанията не постоянно е давано задоволително време за довеждане докрай на плановете.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР