Президентът на Колумбия Иван Дюке обяви създаването на нова елитна

...
Президентът на Колумбия Иван Дюке обяви създаването на нова елитна
Коментари Харесай

Елитна част от командоси ще се бори с партизани и наркотрафиканти в Колумбия

Президентът на Колумбия Иван Дюке разгласи основаването на нова елитна част от командоси за битка с марксистки бунтовници и наркотрафиканти, които търсят леговище в прилежаща Венецуела.
Дюке съобщи пред Радио Насионал, че страната ще пусне спецкомандосите и транснационалните закани на 26 февруари и че новата елитна част ще бъде " изцяло оперативна " през май.
 В Колумбия на нокти - има данни за готвен атентат против президента В Колумбия на нокти - има данни за готвен атентат против президента
Колумбия търси двама чужденци, които евентуално са възнамерявали убийството на президента Иван Дуке и фамилията му. Сред тях може да има...
Той сподели, че „ задачата за тази година е да се нанесе удар по шефовете на наркотероризма “, съобщи БГНЕС.
Дюке особено загатна хора като Иван Маркес и Йесус Сантрич, двама някогашни водачи на Революционните въоръжени сили на Колумбия (FARC), които в началото се причислиха към историческия кротичък развой през 2016 година, който трансформира марксистките бунтовници в политическа партия, преди да избягат и да се причислят към дисидентски редици през 2019 година
Дюке също по този начин уточни водачи на Националната освободителна войска (ELN), приета за последното останало интензивно партизанско придвижване в страната, и на картела за трафик на опиати Clan del Golfo.
„ Очевидно доста от тях са предпазени във Венецуела “, сподели президентът, потвърждавайки, че президентът Николас Мадуро им е дал свободата да „ организират интервенции за трафик на опиати “.
Според военното разузнаване има които работят във Венецуела и се движат свободно през неприятно следената 2200-километрова граница сред южноамериканските съседи.
 Изгониха американски командоси от Либия Изгониха американски командоси от Либия
Американски командоси, пристигнали с боен аероплан на авиобаза в Либия, бяха приканени да изоставен страната в най-кратки периоди, съоб...
" Тук няма леговище. Навсякъде, където нарушителите желаят да бъдат, би трябвало да има правдивост ", сподели Дюке.
Той разгласи система за съдействие и награди за всеки във Венецуела, „ подготвен да ни даде информация, с цел да заловим тези безсрамни хора “.
Дюке не загатва за директни военни дейности на територията на Венецуела.
През 2008 година Колумбия екзекутира водач на FARC на еквадорска земя, предизвиквайки сериозна дипломатическа рецесия с Кито, чийто президент по това време Рафаел Кореа беше съдружник на Венецуела.
Въпреки мирното съглашение от 2016 година, Колумбия продължава да води въоръжен спор с разнолик зложелател, включващ леви партизани, наркотрафиканти и десни паравоенни сили, надпреварващи се за надзор върху доходоносната индустрия за рандеман на кокаин и незаконно добивани минерали. Колумбия неведнъж е упреквала Венецуела, че дава леговище на въоръжени групи, което Каракас отхвърля.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР