Президентът на КНСБ Пламен Димитров смята, че ако “Български пощи“

...
Президентът на КНСБ Пламен Димитров смята, че ако “Български пощи“
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Пенсиите може да не се изплатят навреме, ако Пощите започнат ефективна стачка - Общество

Президентът на КНСБ Пламен Димитров счита, че в случай че “Български пощи “ спрат работа, пенсиите може да не се изплатят в точния момент.

" Вече 3/4 от работещите в “Български пощи ” към 8000 души са се подписали за ефикасни протестни дейности. Те упорстват за 25% нарастване на заплатите и 40 лева нарастване на ваучерите, които се заплащат всеки месец. Ако няма резултат от водените договаряния, Пощите ще спрат. Това значи, че и пенсиите може да не се изплатят в точния момент ", сподели Димитров пред Нова телевизия.

По думите му инфлацията в България е висока поради спекулата.

На въпрос за какво не усетихме понижаване на цените, макар обезщетенията, които се изплащат на бизнеса, той отговори: " Защото регулаторите не работят. В една пазарна стопанска система, конкуренцията би трябвало да движи цените ".

" Разходите стават повече от приходите във всяко едно семейство. Доходите на хората не порастват с темпа, с който цените в магазините. Хранителните артикули не престават да се покачват, без значение че инфлацията се поуспокоява. На годишна база цената на храните е повишена с 26-28%. Олиото и яйцата пък биха всевъзможни връх ", сподели още той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР